Hieronder de blog van ons eerste optreden van het seizoen, veel leesplezier!

Voor de meesten van ons ging de wekker rond 6:30 uur… Het eerste optreden van dit seizoen staat vandaag op de planning! 

Nadat om 8:30 uur de bus arriveerde hebben we de bus volgeladen. Rond 9:00 uur gingen we met een bus vol mensen en instrumenten op weg naar Mönchengladbach. De sfeer in de bus zat er al goed in! Om 10.30 uur stonden we dan in een vrijwel lege sporthal waar we, als vanouds, weer welkom geheten werden door Jan en Linda Drost van interpromotions. Door corona zijn er veel korpsen uitgevallen. In plaats van 17 muziekgroepen waren er nu maar 3!

Na het uitladen hebben we (om het geheugen wat op te frissen, en voor onze nieuwe leden) een korte exercitie-training gedaan en onze nieuwe straatnummers nog een keer doorgespeeld. Voordat we naar de start gingen hadden we nog ruim de tijd om even onze vochtbalans bij te werken en nog een hapje te eten.

Eenmaal bij de start aangekomen in hartje Mönchengladbach weerklonk het van alle kanten naar carnavalsmuziek! De sfeer van alle carnavalsvierders zat er al goed in! Meer dan 200 wagens met opgedofte mensen stonden opgesteld. De ene nog mooier en groter dan de ander. Ruim 300.000 carnavalsvierders kwamen naar Mönchengladbach. Nederland was vertegenwoordigd door 4 muziekkorpsen, waaronder de Airborne Malletband. Nadat sommige leden nog even een warme snack hadden gehaald was het onze beurt. 

Uit de monden van de duizenden carnavalsvierders klonk overal het bekende “Halt Pohl!”. Dit betekent niets meer dan “Houd vol”. En sinds dat de Airborne Malletband deelneemt aan deze optocht begrijpen wij heel goed waarom deze kreet geroepen wordt. Een optocht van ruim 1,5 uur en 9 kilometer door de straten van Mönchengladbach is erg pittig, maar met alle feestvierende mensen geeft altijd een heerlijk gevoel! Onze noten werden goed ontvangen door het publiek! Veel swingende en hossende feestvierders die dansend door de straten gaan en meezingen met de muziek die we maken. Echt Fantastisch!! Ook onze nieuwe nummers werden goed ontvangen!

Nadat we weer terug waren in de sporthal hebben we snel de bus ingepakt en gingen we uitgeblust maar met een groot voldaan gevoel weer terug naar huis. Het viel wel op dat het stiller in de bus was dan op de heenweg 😉. We kijken terug op weer een geslaagd optreden en kijken alweer uit naar de volgende!

Viele Gruße van de leden van de Airborne Malletband 

1 gedachte over “Halt Pohl!

Reacties zijn gesloten.