Instructie

Nieuwe Instructeur in 2014

Erik Hommersom
Erik Hommersom

Mijn naam is Erik Hommersom en ben vanaf mijn 12e levensjaar al muzikant.

Ik ben begonnen als allround slagwerker bij Kunst na Arbeid in Dodewaard. Hier heb ik de beginselen geleerd van de kleine trom en van het drummen door instructeur Roel Schimmel.

In 2004 ben ik begonnen als allround slagwerker bij Kunst en Vriendschap Opheusden die onder leiding stond van Dik v/d Wardt. In de loop der jaren heb ik veel instrumenten gezien. Sinds 2011 ben ik gaan leren om muziek te schrijven en heb al een paar kleine werken voor een slagwerkensemble op mijn naam staan. Sinds 2014 ben ik tevens lid bij Muziekvereniging Excelsior uit Cothen, waarbij we naar concours zijn geweest en een prachtige promotie hebben binnengesleept naar de 2e divisie en zelfs een uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap waarbij we een prachtige 3e plaats behaalden in de 3e divisie. De afwisseling tussen pittige concertwerken en hedendaagse “simpele” melodieën spreekt mij erg aan.

Sinds april 2015 ben ik gediplomeerd tambour-maître en tevens instructeur exercitie.

Juli 2016 ben ik aangesteld als instructeur bij Kunst en Vriendschap uit Opheusden. Tevens ben ik sinds oktober 2016 aangesteld als instructeur bij de Airborne Malletband uit Oosterbeek.

Als instructeur is mijn voornaamste doel om mensen te enthousiasmeren en het beste in de muzikant naar boven te halen. Er is tijd voor een lolletje op zijn tijd, maar er wordt ook hard gewerkt om een muziekwerk in te studeren.

Wat ik vooral het leukste vind bij de bands waar ik tot nu toe bij zit is de afwisseling tussen concert repertoire en gewoon hedendaagse werken die leuk in het gehoor liggen tijdens een lopend/marcherend optreden. Ik luister met name wat de muzikanten willen qua muziekstijl. Ook blijft er altijd ruimte voor een eigen inbreng van een muzikant.

Nieuwsgierig hoe de lessen of de repetities er uit zien?
Kom dan vrijblijvend langs bij:
De Airborne Malletband van 19:30 tot 21:30 uur Sportkantine DKOD “De berk” sportlaan 12 in Heelsum.